Onze doelgroepOnze werkwijzeOnze begeleiders

Onze doelgroep

Stichting N-Joy biedt actieve begeleiding aan kinderen/jong volwassenen met een verstandelijke beperking.

Op alle gebieden, maar met name op sociaal vlak, wordt er steeds meer van onze doelgroep gevraagd. Het leven wordt steeds complexer. Het is dan voor zowel de deelnemer, als de ouders en broers en zussen, een extra belasting wanneer de jongere door zijn of haar problematiek anders op “normale” situaties reageert. Relaties, school en vrije tijd zijn hierdoor een groot struikelblok.

De stap voor gezinnen om hierbij hulp in te roepen of even een moment voor zichzelf te nemen kan moeilijk zijn, terwijl de tijd om weer op te laden als ouders, broers en zussen echt nodig is.

Voor wie?

• Zeer moeilijk lerende kinderen (ZML onderwijs)
  • Kinderen/jongeren met een gedrag- en/of ontwikkelingsstoornis.
  • Syndroom van Down
  • Kinderen met ernstige of diepe stoornis in de intellectuele ontwikkeling (MG-ZML onderwijs)
  • Kinderen/jongeren tussen de 8 en 23 jaar oud.
  • Kinderen/jongeren met een lichte lichamelijk beperking die geen extra huiselijke aanpassingen en/of verpleging nodig hebben.

Ons team beschikt over professionele kennis en heeft jarenlange ervaring met diverse stoornissen en gedragsproblematieken.

Dit zijn o.a.:

• PDD-nos (Pervasive Development Disorder- not otherwise specified)
  • MCDD (Multiple Complex Developmental Disorder)
  • AD(H)D (Attention Deficit (Hyperactivity) Disorder)
  • ODD (Oppositional Defiant Disorder)
  • AS (Asperger Syndroom)
  • BPD (Borderline Personality Disorder)
  • Hechtingsproblematiek